Blog

Blokje leert zich beheersen – Boekresensie + Meerdere Kortingscodes

IMG_20201126_141702_906
Boek Reviews

Blokje leert zich beheersen – Boekresensie + Meerdere Kortingscodes

Ook last van boze kids in huis? Met dit boekje heb je vanaf nu een vast ritueel die je kunt inzetten bij de zoveelste woede uitbarsting. Het boekje gaat namelijk over ‘Blokje’, en hij is boos op alles en iedereen! Bij de zoveelste uitbarsting heeft Papa Blok er genoeg van, en komt in actie.

Hoe dit verder gaat lees je samen met je kind in het boekje. Spelenderwijs leert je kind niet alleen de gevolgen van zijn uitbarsting naar andere mensen toe, maar ook wat hij of zij kan doen vanuit de sunnah. 

Verder zal het natuurlijk geen editie van Salaam Art zijn als er geen QR-code met liedje (zonder instrumenten) + tekenles en knutselopdracht bij zit!

 


Onze ervaring
Toen het boekje binnenkwam wist ik nog niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar mijn zoontje van bijna 5 was al meteen onder de indruk van het concept. Islaam Art heeft echt een unieke stijl die niet na te maken is, het concept van blokje brengt hun fantasie tot leven en de kleurrijke simpele tekeningen sluiten perfect aan bij de belevingswereld van deze leeftijd.

Tussen de (ondertussen best uitgebreide) boekencollectie van Adam kun je zien dat Blokje er telkens weer wordt uitgehaald. Het verhaal is niet over gecompliceerd met details die er niet toedoen, en leest makkelijk door tussen de werken door. Ondertussen is het een onderwerp wat super onderbelicht wordt vanuit de ummah, en blijft hun boodschap heel sterk hangen bij de kids. Adam quote het boek maar al te vaak, en we gebruiken het boek erg vaak wanneer Adam even zijn boosheid niet kwijt kan.

Dan volgen we onze versie uit de stappen van het boek, en is hij weer helemaal kalm. Sterker nog, toen het boekje laatst was uitgeleend tijdens een boekenruil onder mama’s heb ik dagelijks een klagende Adam mogen aanhoren. Want waar is mijn blokje boek! Het kleine vierkante karaktertje heeft echt een identiteit gekregen, en dat is erg leuk.

 

  

Toen vorige week hun nieuwste editie in huis kwam over vriendschap herkende hij hem meteen en opende het pakketje al schreeuwend met: ”BLOKJE BOOS IS ER WEER, YESS!” (Weer een prachtig concept trouwens hier volgt binnenkort een nieuwe review van.) Maar dat gaf dus echt aan dat het boekje een zodanige indruk heeft achtergelaten dat hij hem als deel van ons huishouden en ritueel ziet. En dat zijn toch wel de gouden boeken onder ons.

 

 

Wat kun je verwachten van het boekje?
Het is een boekje met duidelijke grote letters wat hem ook erg geschikt maakt voor beginnende lezers. Hiernaast is het naar mijn mening al vanaf een hele jonge leeftijd te gebruiken om de verhaallijn heel makkelijk te volgen is door de eenvoud. Zeker door te trekken naar ook een oudere leeftijd omdat het onderwerp wel krachtig genoeg is om het niet saai te maken voor kinderen die al kunnen lezen.

In een gemeenschap die vaak door cultuur (naar mijn bescheiden mening) nog te vaak wordt geleid door actie-reactie op boze kinderen, is het een geweldig boek om ouders te helpen met het begeleiden van hun kind op de juiste pedagogische manier. Duidelijke vergelijkingen en scenario’s, mooie uitleggen en goede adviezen zowel pedagogisch als islamitisch gezien.

Hiernaast is het echt een alles-in-een boek omdat het een QR-code bevat waarin je samen het liedje ”Wordt niet boos, Blokje.” kunt zingen en zelfs als eventuele mantra in de toekomst zou kunnen gebruiken samen. Hiernaast zit er zowel een teken- als knutsel opdracht bij, allemaal in thema van ons schattige vierkante karaktertje om er een allesomvattende les van te maken. 

 

   

Feest bij Salaam Art!

Om te vieren dat hun nieuwste boekje uit is, mag ik met de kortingscode ”DutchMuslima” 10% korting weggeven!


Niet alleen op dit mooie boekje maar ook op:  
Dierenmanieren en De 25 Profeten in de Koran!

*Tijdenlijk GEEN verzendkosten boven de €20,00.
Heb je dus een of meerdere boekjes van Salaam Art op het oog,
tot 6 december kun je nu flink besparen. 

Bestellen kan via: https://salaam-art.nl/ 
Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare