Blog

De Vragen Van De Kleine Moslim – Review + Kortingscode

IMG_20201103_153009_274
Boek Reviews

De Vragen Van De Kleine Moslim – Review + Kortingscode

Als ouder krijg je te maken met allerlei vragen van je kind. “Waar is Allah swt?” “Hoe ziet Allah swt eruit?” ”Waarom gebeuren en slechte dingen?” Vragen in de gemeenschap waar nog veel te vaak fouten antwoorden op komen. En waar, of op welke leeftijd moet je nu eigenlijk op wat letten? 

In dit boek wordt je als ouder gedetailleerd meegenomen door alle belangrijke fundamenten en principes van het islamitisch opvoeden. Het boek is in twee delen opgesplitst, waarin er in het 2de deel speciaal aandacht wordt geschonken aan kant en klare antwoord modellen om pedagogisch verantwoord en correct antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Ideaal voor ouders die een sterke basis willen leggen voor hun islamitische opvoeding, goed opgefrist willen worden in onze kennis (want kloppen onze antwoorden wel of missen ze belangrijke aanvullingen?). Maar ook voor ouders die het fijn vinden om alles bij de hand te hebben, mocht er een situatie zich voordoen waar ze even geen raad mee weten!

 

De achterkant van het boek.

 


De juiste voorbereiding 
Wanneer je vader of moeder wordt gaat er een wereld voor je open. Ineens moet je aan werkelijk alles denken. Tijdens de zwangerschap wordt er hard gesleuteld aan het dieet van de vrouw, want het ongeboren kindje mag geen vitamine tekort komen! Er wordt geen controle gemist, en ook het huis wordt helemaal klaar gemaakt voor de komst van het kleintje. Alles moet baby proof, en de baby kamer wordt van top tot teen gevuld van schattige kleertjes tot speelgoed voor het komende jaar. 

Maar in deze emotionele en hectische periode, hoeveel van ons houden ons bezig met dat wat het meest belangrijk is van allemaal?
Zijn wij namelijk wel opgewassen tegen onze immense taak die ons boven het hoofd hangt: het opvoeden van een nieuw individu? Een nieuw wondertje, een leeg vel papier wat (voor het grootste deel) volgeschreven gaat worden met onze woorden en levenslessen?

Stel je voor als onze ummah niet alleen boekjes zou lezen over het omdoen van een luier of het laten van een boertje, maar ook daadwerkelijk welke karaktereigenschappen wij dienen te kweken om een begane en liefdevolle ouder te zijn? Wat voor verandering dit teweeg zal brengen voor onze gemeenschap op langer termijn? Wat ik zo mooi vond aan dit boek is dat het niet zwart of wit religieuze statements waren, maar echte tarbiyyah waarin ook wordt gesproken over de pedagogische kant van het opvoeden, en dit is iets wat broodnodig is in onze ummah.

De inhoudsopgave van het eerste gedeelte van het boek.

De inhoudsopgave van het tweede gedeelte van het boek.

 

Basis fouten & fundamenten in onze opvoeding
Hoe zit het eigenlijk met de basiskennis uit onze religie, basis principes hoe je pedagogisch met een kind zijn vragen moet omgaan? De meest gemaakte fouten in het beantwoorden van hun vragen, en hoe ik deze kan voorkomen?
Welke methodes kun je toepassen en waarom stellen kinderen eigenlijk zoveel vragen? Deze komen allemaal voor in het boek, en was ik enorm blij mee.

En hoe zat het ook alweer met de eigenschappen van Allah swt of de engelen, en de djinn? Veel informatie was zo ‘logisch’ dat het ondertussen is verouderd, van toen je net bekeerd was of uit je jeugd in de moskee. Als iemand je daar nu alle details over gaat vragen, zitten er dan geen fouten in? Of mis je belangrijke aanvulling voor het kweken van een sterk imaan voor je kind?

Of nog veel erger, zijn het wel de juiste antwoorden aangeleerd? Ik schrok me dood toen ik een paar maanden terug een status las van een anonieme zuster die vroeg hoe je moest antwoorden op de vraag ”Waar is Allah swt?” Niet een, twee (maar veel te veel!) schreven antwoorden op als ”Allah is als de wind, je ziet hem niet maar hij is overal…” ”Allah is overal om ons heen’, mooi he?” Moge Allah ons vergeven, het zijn fouten waar we niet bij stil staan maar diep mee in de problemen kunnen raken.

Het tweede gedeelde van het boek is voor dit gemak speciaal ingericht voor meest gestelde en belangrijke vragen die wij als moslim ouder echt niet meer fout horen te beantwoorden. Van de dood tot aan onrecht, de eigenschappen van Allah swt of de djin, profeten en de engelen. Alles komt erin voor zodat hierin geen verwaterde antwoorden hoeven te ontstaan vanuit gezegdes en uitspraken die wij (onbewust) hebben aangeleerd uit de Nederlands/christelijke cultuur.

 

Een van de behandelde vragen uit het boek.

 

Conclusie
Ik vind het een echte aanwinst voor onze boekenplank. Er zaten genoeg vragen tussen die ik had moeten opzoeken als Adam ze had gesteld. En veel vragen waar ik misschien wel het antwoord op wist, werden hier veel duidelijker uitgelegd vanuit de leefwereld van het kind waardoor ik deze nu veel beter kan beantwoorden.

Deel 1 uit het boek gaat verder zo diep in op alle basis fundamenten, dat ik niet anders kan zeggen dat het een aanwinst moet zijn voor elke moslim ouder (of je nu veel of weinig kennis hebt). Zeker aan te raden dus!

Omdat zowel de uitgever als ik elke ouder wil motiveren om te investeren in hun opvoeding mogen jullie nu bestellen met 10% korting met de kortingscode: ‘Dutchmuslima10’ op https://dorar.nl/

Delen en reageren wordt gewaardeerd, zo supporten wij de uitgever met hun prachtige boek namelijk!
Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare