Blog

Special Eidbox – Gezond én Verantwoord!

20200517_080126
De Islamitische huisvrouw Nature

Special Eidbox – Gezond én Verantwoord!

We zijn de laatste 10 nachten alweer gepasseerd, en tussen de slapeloze nachten door komen hier nu ook de Eid voorbereidingen bij. Voor een gezin als dat van ons is dat dubbel zoveel werk. Want wat is gezond, verantwoord én feestelijk? Bij gezonde varianten van veel koekjes en thee ziet het er toch al snel iets saaier uit namelijk.

Cup of Shifa heeft dit probleem voor ons opgelost, en is gekomen met een breed assortiment aan Eid Boxen & Cadeau Sets. Allemaal producten en lekkernijen van biologische afkomst, en een verpakking waar je u tegen zegt! 

De ‘Special Eidbox’ van Cup of Shifa

 

Verantwoordelijkheid als ummah
Hoe heerlijk ik Marokkaanse thee ook vind, kan ik er geen verantwoord woord over kwijt. Zo ook over al die goedbedoelde cadeauboxen voor koppels, of snoepzakjes voor de kinderen waar mijn tijdlijn mee volstaat. Na een maand vol bezinning en gezond vasten voelt dit voor ons gewoon niet als een goede afsluiter van al het harde werken deze maand.

Buiten ramadan om koop ik geen snoep voor mijn kind, en ook geen reguliere shampoo setjes. Dus waarom zou ik dat nu wel doen omdat er niks anders is met een leuke verpakking? En al gaf ik dit wel, zou ramadan dan juist niet het moment moeten zijn om hier verandering in te brengen?

Want ging ramadan juist niet om het verbeteren van onszelf en het oppakken van nieuwe goede gewoontes? Of moeten we dit al vergeten nog voor Eid begonnen is? Dit zijn echt het soort ondernemingen waar ik super enthousiast van wordt, omdat ze daadwerkelijk met een concept komen waar wij als ummah baat bij hebben op zoveel manieren.

We zijn oh zo trots op het feit dat islam het antwoord op alles is alhamdoulillah. Maar ondertussen lopen we in koopgedrag nog ver achter als het gaat om voedsel en gezondheid, en deze geweldige ondernemers zetten ons hiermee weer positief op de kaart!

 

 


Vraag & Aanbod
Eind van de dag draait het allemaal om vraag & aanbod en zolang wij als ummah geen geluid laten horen dat het gezonder en beter moet voor de volgende generatie, zal dit verschil ook echt niet uit de lucht komen vallen.

“Voorwaar, Allah zal (de goede toestand van) een volk niet veranderen, tot zij het zelf veranderen.”(Soerat ar-Raʿd: 11)

We willen het allemaal zo goedkoop mogelijk inslaan, maar klagen wel over de gezondheidsklachten in onze ummah. Terwijl dit voor mij juist een van de zaken is waar ik absoluut niet op wil bezuinigen. Dit rijmt voor mij niet met elkaar, juist omdat van ons als moslims wordt gevraagd goed voor ons lichaam te zorgen.

Door ondernemers als Cup of Shifa valt het feestelijke excuus weg, en kunnen we zelfs de traditionele lekkernijen behouden. Nu rest mij alleen nog de vraag: wat weerhoud ons van een gezonde Eid?

 

Moge Allah jullie onderneming zegenen, en ons als ummah leiden. Ik ben ieder geval enorm enthousiast!

Comment (1)

 1. Fatima

  Assalamoe alaikom zuster,

  M’n complimenten voor je mooie site ma sha Allah.
  Graag zou ik met je in contact komen voor een zakelijke vraag. Zou ik hiervoor je telefoonnummer mogen hebben? Dat praat wat makkelijker 😉
  Mij bellen mag uiteraard ook. Dat kan via 06-47866205.

  Ik hoor graag van je. Baraka Allahoe fiki.

  Wa salamoe alaikom,
  Fatima

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare