Blog

Brieven in de Ramadan – Boekrecensie

20200419_180534
Boek Reviews Uncategorized

Brieven in de Ramadan – Boekrecensie

Op mijn lijst van ‘nog te lezen’ boeken van Moslim Kids Entertainment stonden alleen nog ”Brieven in de Ramadan” en ”Het bijzondere ‘Īd cadeau”, dus was aankomende ramadan het excuus om verder te gaan met onze lijst! Traditiegetrouw werd ik weer aangenaam verrast.

Ik neem jullie mee in een korte introductie en wat er allemaal te leren valt in dit mooie thema boekje. Ook leg ik uit wat wij ermee van plan zijn deze ramadan in shaa Allah! 

  

Waar gaat het boek over?
In dit boekje zijn de laatste tien dagen van ramadan aangebroken. Iesa, de hoofdpersoon uit het verhaal ontvangt verschillende brieven van andere kinderen die ons een kijkje geven hun wereld, en hoe zij de ramadan ervaren. 

Ondertussen beantwoord de vader van Iesa allemaal vragen over ramadan, en worden verschillende onderwerpen besproken. Een mooi kinderlijk verhaal wat aansluit bij de leefwereld van jonge kinderen. Maar toch enorm educatief als je kijkt naar de vragen, waarvan veel nog steeds fout beantwoord worden door volwassenen.

De inhoudsopgave van ´Brieven in de Ramadan´

   

Adam´s eerste echte ramadan!
Adam is afgelopen december 4 jaar geworden, en vorig jaar was hij mentaal nog helemaal niet bezig was met het concept van vasten en ramadan. Dus hebben we hier ook niks mee gedaan. Wij geloven in het volgen van je kind, en vooral jonge kinderen pas informatie aanbieden wanneer ze hier zelf mee komen.

Sinds ik mijn dagen van vorige ramadan ben gaan inhalen was hij nu ineens door het dolle heen. Zogenaamd mee vasten (nee, dus niet echt maar als kinderspel, hold your horses people), en vragen vragen vragen. Dus kon ik niet wachten om deze ramadan overal een kindvriendelijk antwoord op te hebben. 

Het doet mij goed om te zien dat de meest belangrijke vragen in dit boek correct behandeld worden. In veel boeken vind je nog steeds teveel culturele antwoorden namelijk. Waarom wij bijvoorbeeld vasten, en wat nu echt belangrijk is om te doen in ramadan. Waar de ramadan om draait, en welke sunnah belangrijk zijn. 

Ik lees boeken altijd eerst zelf door voordat ik ze met Adam ga lezen, en ik draaide mij net na het lezen meteen om naar mijn man en zei: ‘Perfect, all of Adam’s questions summed up in one book.’ ‘My preparations are officially finished!’ Dus dat hebben ze echt heel goed gedaan.

Inclusief een Arabische woordenlijst, islamitische bronvermelding & de prachtige illustraties die we van hun gewend zijn. 

Een pagina uit ”Brieven in de Ramadan”

 

Wat gaan wij ermee doen?
Adam is ondertussen bijdehand genoeg om te begrijpen dat er aan het eind van ramadan cadeautjes te halen zijn, en Eid ons feest is in Nederland. Een cadeau aan het begin van ramadan zou hij dan weer niet zo snel verwachten dachten we.

Dus om de ramadan te beginnen met een verassing zal dit prachtige boek Adam’s 1ste cadeautje worden in de ramadan. Gewoon omdat het kan, en we het dit jaar in ons huis toch wel extra gezellig moeten maken. Een boek wat hij vervolgens over een paar jaar mag voorlezen aan zijn broertje in shaa Allah!

En ja, de foto’s maken in corona tijd waren geen makkie voor deze blog haha. Wist je dat ik mijn man op een fietstocht heb gezet met zoonlief zodat ik snel de foto’s kon maken? Alles om de verassing in leve te houden voor onze kleine (maar toch oh zo grote) man.

Een pagina uit: ‘Brieven in de Ramadan’

 


Laat mij vooral weten wat jullie van het boekje vinden, en welke vragen jullie kids vooral stellen! Wil je hem nog halen? Dat kan via:
https://mk-entertainment.com/product/brieven-in-de-ramadan/

Op moment hebben ze zelfs gratis verzending bij besteding vanaf
€20,00, dus hier zou ik zeker gebruik van maken. Mijn zoontje heeft meerdere boeken van Moslim Kids Entertainment en is helemaal fan.

 Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare